Naša spoločnosť Pressburg Bajgel nenesie svoj názov len tak náhodou. Je to názov, z ktorého dýcha história našej starej Bratislavy. A preto sa naša spoločnosť rozhodla, aby starým Bratislavčanom, ako aj iným návštevníkom mesta pripomenula krásnu vôňu čerstvo upečeného zabudnutého Pressburg bajglu. Našou snahou je ponúknuť zákazníkovi originálny klenot Prešporku — Pressburg bajgel. Naše bajgle vyrábame podľa originálneho receptu z roku 1890 – 1900. Každý bajgel je vyrábaný výlučne ručne a s láskou. Tešíme sa a veríme, že naše bajgle vám budú chutiť a s radosťou sa k nim vrátite a že o tomto klenote poviete aj svojim priateľom. Od júla 2015 je značka Pressburg Bajgel zapísaná v registri Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky, ako ochranná známka. Bajgle a iné domáce výrobky nájdete v našich predajniach v Starom Meste na ulici Ventúrska 2 a Klemensova 5.Tešíme sa na vašu návštevu, Váš Pressburg Bajgel.
Podľa starých účtovných kníh sa pečivo plnené makom či orechom predávalo v Prešporku už okolo roku 1590 čo autenticitu Bratislavského rožka posúva do hlbšej histórie. Novodobá sláva pečiva sa začína na konci 18. storočia. V mestských dokumentoch sa píše, že na Mikuláša v roku 1785 prvý krát vystavil pekár Viliam Scheuermann vo svojej pekárni na Hviezdoslavovom námestí špecialitu s názvom Prešporský bajgel. Rožky plnené makom a orechmi sa okamžite vypredali a pre svoju vyraznú chuť a vôňu si ako Pressburger kipfel či Pozsoyni kifli,získali popularitu aj vo Viedni a v Budapešti. Táto krehká maškrta s charakteristickým lesklým povrchom sa stala jedinečnou najmä tým že takmer polovicu hmotnosti každého rožka tvorí plnka a že si dokáže udržať čerstvosť celé týždne. Orechový rožok musí mať tvar mesiačika a makový tvar podkovičky. Prešporské bajgle sa dostali až ďaleko za oceán, a preto sa o nich hovorilo, že celú tu dlhú cestu do Ameriky vydržali čerstvé. V novšej ére, na prelome 19. a 20. storočia, rožky piekla firma Gustáva Wendlera. Majiteľ pekárne na Štefánikovej ulici dodával bajgle aj na cisársky stôl vo Viedni. Po druhej svetovej vojne sa mu ako prešporskému Nemcovi podarilo vyhnúť odsunu, ale po znárodnení a zbúraní jeho podniku spáchal v chudobinci samovraždu. V gastronomických šlabikároch Bratislavu preslávil aj Bratislavský medovník a Bratislavský suchár, vedie však legendárny Bratislavsky rožok. Ako Pozsonyi či Pressburger sa predáva nielen vo Viedni a v Budapešti ale zdobí aj Bratislavskú kaviareň na Rue de Presbourg v Paríži. Tento klenot by mal byť pre Bratislavu typickou pochúťkou, tak ako je Sacher torta pre Viedeň a Somloi galuska pre Budapešť.